Pyöräilyviikkojen toimintaa menneiltä vuosilta

Tähän artikkeliin on koottu vuosien 2015-2017 Pyöräilyviikon tapahtumia.


Pyöräilyviikko 2017 (6.-14.5.2017)

Lappeenrannan pyöräilyviikko järjestetään taas toukokuussa! Toiminta on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa.

Viikon ohjelma 2017

Lauantai 6.5. – Kansallinen pyöräilypäivä

 • Pyöräilyviikon aloituspolkaisu klo 12! (Järjestäjä: Saimaan Latu)
  • Rauhallinen pyöräkulkue Kaupungintalolta Lauritsalaan ja sieltä satamaan.

Sunnuntai 7.5.

Maanantai 8.5. – Pyörällä kauppaan -päivä

Tiistai 9.5 – Pyörällä töihin -päivä

 • Aamukahvia työmatkapyöräilijöille Marian Aukiolla ja Chymoksen kulmalla klo 6:30 – 8:30! (Järjestäjä Lappeenrannan pyöräilijät ry ja Saimaan Latu). Lähde pyörällä töihin ja käy nauttimassa kuppi kahvia. Saat myös ilmaa renkaisiin ja öljyä ketjuun.

Keskiviikko 10.5 – Pyörällä kouluun -päivä

Torstai 11.5

Perjantai 12.5

 

 • Viipuripyöräilyn lähtö Marian aukiolta edestä klo 8:00. Kokoontuminen klo 7:15. Tule seuraamaan ja saattamaan mahtavaa pyöräilyjoukkoa matkaan kohti Viipuria.

 

Maanantai 15.5

 

Pyöräilyviikko 2016, tapahtumat

Valokuvakilpailu

Ota pyöräilyaiheinen valokuva ja jaa se Instagramissa tai Twitterissä tagilla #icyclelpr! Eduksi luetaan jos kuva liittyy Lappeenrantaan. Voit myös lähettää kuvan osoitteeseen icyclelpr@gmail.com. Pyöräilyviikon järjestäjät valitsevat voittajan sunnuntaina 15.5. Voittaja palkitaan kunnian ja maineen lisäksi pyöräilyaiheisella palkinnolla.

Pyöräilysuunnistus

Pyörä alle ja tutustumaan oman kylän kohteisiin! Suunnistusrasteja voit Pyöräilyviikon aikana löytää mm. puistoista, kulttuurikohteista ja myymälöistä. Kiertämällä 5 rastia pääset osallistumaan arvontaan jossa palkintona on pyöräilyaiheisia palkintoja.

Suunnistuskahvit voit juoda tarjoushintaan Pulsan asemalla tai Sataman Kafiinassa.

Lisätietoa ja osallistumisohjeet löydät täältä.

Pump track -pyöräilyä

Lauritsalan urheilukeskuksen pump track on valmistuu huhtikuun aikana ja Kimpisen stadionin vieressä on toukokuun ajan käytössä siirrettävä pump track. Radat ovat vapaasti kaikkien käytössä pyöräilyviikolla ja sen jälkeen.

vähemmän…

 

Lauantai 7.5.2016

Pyöräparaati

Pyöräparaati kokoaa pyörällä liikkujat yhteen iloiseen ja isoon kulkueeseen joka lipuu Kansalaistorilta lyhyttä reittiä kierrellen Satamatorille. Paraatin teema on Pyörällä koko perhe ja teeman mukaisesti mukaan joukkoon kannustetaan kaikenikäisiä pyörällä liikkujia.

Kokoontuminen Kansalaistorille eli Kaupungintalon ja Iso-Kristiinan edustalle klo 12:45. Paraati lähtee liikkeelle klo 13. Satamassa ollaan n. klo 13:45.

Katuajokoulutus

Tule mukaan katuajokoulutukseen ja varmista välttämättömien liikennesääntöjen tietämyksesi.

Lähtö Satamatorilta klo 14:30.

Katuajokoulutus on lyhyt pyöräilykierros jonka yhteydessä käydään läpi

    • Liikennesääntöjen perusteet katuajossa
    • Pyörän paikka ajoradalla
    • Ryhmittyminen ja risteyskäytös
    • Hyvän liikennekäytöksen perusteet
    • Harjoitellaan taitoja käytännössä keskikaupungin pienemmillä kaduilla.

Intersport Myllymäki, taitoajorata klo 10-15

Intersport Myllymäessä on käynnissä pyöräilykauden avajaistapahtuma. Paikalla mm. Liikenneturvan järjestämä lasten ajotaitorata.

 

vähemmän…

Sunnuntai 8.5.2016

Junnupyöräilyn aloitustilaisuus Huhtiniemessä

Lappeenrannan pyöräilijät ry järjestää lapsille ja nuorille (6-15 vuotiaat) pyöräilyn harrastusryhmiä keväällä, kesällä ja syksyllä 2016. Junnupyöräilyn aloitustilaisuudessa esitellään harrastusryhmien toiminta vanhemmille ja lapset pääsevät kokeilemaan itse toimintaa. Lisätietoja toiminnasta löydät Lrpy:n sivuilta.

Aloitus klo 16, kesto 2h.

vähemmän…

Maanantai 9.5.2016

Lappeenrannan pyöräilijät ry:n maanantailenkki

Lähtö Voitelukopilta klo 18. Suuntana Lemi ja lenkin pituus noin 45 km. Lenkki sopii kaikille maantiepyörällä liikkuville, vauhti on leppoisa ~25 km/h, ketään ei jätetä. Myös aloittelijat ja seuraan kuulumattomat, tervetuloa! Lisätiedot seuran sivuilta.

 

vähemmän…

Tiistai 10.5.2016

Valtakunnallinen Pyörällä töihin -päivä

Paras työmatka -tempaus työmatkapyöräiljöille!

Työmatkapyöräilijöille tarjoillaan aamun työmatkalla ilmaa renkaisiin, öljyä ketjuun ja juotavaa kuskin koneistoon. Pisteitä on Lappeenrannan keskustan ympärillä 3 kappaletta: Lehtitalon luona, Chymoksen kulmalla ja Kesämäen rinteen luona.

Lappeenrannan pyöräilijät ry:n vauhtilenkki

Vauhtilenkillä ajetaan maantiepyörillä ja harjoitellaan vauhdikkaan ajon ryhmäajotekniikkaa. Kesto n. 1 – 1,5h, keskinopeus 35-40km/h. Lisätiedot seuran sivuilta.

SkiBikeTeam maastolenkki

Maastopyöräilylenkki Lappeenrannan parhaille poluille klo 18:00. Taskuun vararengas ja pumppu ja päähän kypärä. Lähtöpaikkana Pikkupuisto osoitteessa Sammonrinne 1.

Valtakunnallinen Unelmien liikuntapäivä

Liikuntaneuvonnan pop-up piste Iso-Kristiinassa klo 10-13 ja 15-19. Paikalla paljon liikuntaan liittyvää asiaa, mm. Wattbike-pyöräkisa kaikille pisteellä vieraileville.

 

vähemmän…

 

Keskiviikko 11.5.2016

Valtakunnallinen Pyörällä kouluun -päivä

Pyörällä kouluun päivän aikana oppilaita kannustetaan lähtemään pyörällä kouluun. Opettajat ympäri Lappeenrantaa järjestävät pyöräilyaiheista tekemistä oppilaille osana koulupäivää.

Junnupyöräilyn harjoituskerta

Lasten ja nuorten pyöräilyn harrasteryhmien 1. harjoituskerta. Aloitus klo 18, kesto 2 tuntia. Lisää tietoa Lappeenrannan pyöräilijät ry:n sivuilta.

Bongaa kirkot -pyöräily (kaikille avoin ja ilmainen retki)

Klo 17:00, lähtö Linnoituksesta, Katariinan torilta. Retkellä tutustutaan oppaan opastamana Lappeenrannan alueen kirkkoihin. Retkellä edetään verkkaisesti ja vauhti soveltuu myös lapsiperheille. Reiti kulkee Linnoituksen Ortodoksikirkolta Lappeenrannan kirkon ja Rakuunamäen kautta Sotilaskodin kappelille. Sieltä matka jatkuu Sammonlahden kirkolle, missä kahvitarjoilu. Matkan pituus yhteensä 13-14 km. Osallistujille jaetaan lyhyt matkaesite. Lisätiedot Jussi Sirkiä, p. 040 5725530.

vähemmän…

Torstai 12.5.2016

Lappeenrannan pyöräilijät ry:n tempoajo

10 km tempoajo Muukossa. Jokainen ajaa kelloa vastaan niin kovaa kuin pystyy. Tule testaamaan kuntosi! Lähtö klo 19. Lisätiedot seuran sivuilta.

Skibiketeam maastolenkki

Maastopyöräilylenkki Lappeenrannan parhaille poluille. Taskuun vararengas ja pumppu ja päähän kypärä. Lähtöpaikkana Pikkupuisto osoitteessa Sammonrinne 1.

Arkkitehtuuripyöräily (kaikille avoin ja ilmainen retki)

Pyöräretki Lappeenrannan keskustan ja länsialueen arkkitehtuuristen helmien luo. Lähtö Oleksin ja Valtakadun risteyksestä torstaina klo 17.30, paluu n. klo 20.00. Puolimatkan kahvit Yliopiston kahvilassa. Reitin pituus n. 20 kilometriä. Lisätiedot täältä ja yhteydenotot Jussi Sirkiä, p. 040 5725530.

vähemmän…

Perjantai 13.5.2016

Viipuripyöräilyn lähtö

Viipuripyöräily starttaa aamulla Kansalaistorilta klo 8:00 kohti Viipuria. Tapahtuman järjestäjä Suomi-Venäjä-Seura. Lisätiedot.

Ohjaamon pyöräpaja

Monarilla järjestettävä pyöräpaja klo 18:00. Kaikki nuoret ja nuorekkaat ovat tervetulleita rassaamaan pyöränsä kuntoon asiantuntevan mekaanikon johdolla. Tule opettelemaan pyörän kunnon tarkastaminen, ketjun öljyäminen, renkaiden pumppaaminen, renkaan vaihtaminen, jarrujen huolto tai vaikka ketjun vaihto.

 

vähemmän…

Lauantai 14.5.2016

Lappeenrannan pyöräilijät ry:n Kevätpolkaisu

Lähtö satamatorilta klo 9:00. Lisätietoja Lrpy:n sivuilla.

Fashion by day -tapahtuma

Fashion by day tuo väkeä ja vilskettä Kansalaistorille. Pyöräily on mukana muodissa. Tapahtumassa mm.:

Vuoden työmatkapyöräilijä -haun julkistaminen

Vuoden Pyöräilyteko -haun julkistaminen

Polkupyörien esittelyjä

Sähköpyöriä, tavarapyöriä, läskipyöriä, erilaisia ammattipyöriä, kilpapyöriä. Tule, tutustu ja koeaja!

Taitorata lapsille

Pyöräilyn ajotaitorata lapsille ja nuorekkaille. Lapsiperheitä kannustetaan tulemaan pyörillä tapahtumaan.

Käytetyn pyörän ostajan opastus

Polkupyörän ostaja voi tehdä hyvät kaupat ostaessaan pyörän käytettynä. Mitä asioita käytetystä pyörästä pitää tarkastaa ennen kauppojen tekemistä?

Viipuripyöräilyn paluu

Viipuripyöräily palaa Satamaan, Hiekkalinnan alueelle n. klo 16:30.

 

vähemmän…

Sunnuntai 15.5.2016

Lappeenrannan pyöräilijät ry:n Kevätpolkaisun paluu.

Valokuvakilpailu päättyy.

Pyöräilysuunnistus päättyy.

Pyöräilyviikko vuonna 2015

Lauantai 9.5.

12.00 Pyöräilyviikon avauspolkaisu. Lähtö Rakuunamäeltä klo 12. Reitti: Rakuunamäki – Lauritsala – Satamatori. Järjestäjä Saimaan Latu. Kaikki mukaan vauvasta vaariin (ja mummoon), vain polkupyörä tarvitaan. Tehdään tästä kaikkien aikojen suurin pyöräilyparaati Lappeenrannassa!

13.00 We cycle Lappeenranta! – pyöräilyviikon avajaistapahtuma, Satamatori. Avauspolkaisu tuo pyöräilijät satamaan ja kaikki ovat tervetulleita paikalle. Järjestäjä I cycle lpr. Tapahtumassa mukana:

Avauspuheenvuoro: Antero Naskila, Suomi pyöräilee hanke, puheenjohtaja.

Avauspuheenvuoro: Ilkka Räsänen, Lappeenrannan seudun ympäristöjohtaja

Pyöräilyviikon ohjelman esittely ja vuoden työmatkapyöräilijä kilpailun julistaminen

Lähtölaukaus I cycle lpr -suunnistukseen ( lisätiedot) ja valokuvakisaan (lisätiedot)

Lasten pyöräilytaitorata. Omat fillarit mukaan! (Lauritsalan Sinisiskot)

Polkupyörien pesupiste (Lappeenrannan pyöräilijät ry)

Polkupyörien tarkastus ja säätö (Lappeenrannan pyöräilijät ry)

Näin lukitset pyöräsi oikein- esitys

Kesän pyöräilytapahtumien ja pyöräreittien esittely

Väline-esittelyt ja opastusta polkupyörän hankintaan. Mukana sähköpyörä, maastopyörät, maantiepyörä, tempopyörä, taittopyörä, kuormapyörä, fiksi, tandem, kuormakärry, huoltoasema …

Sunnuntai 10.5

12:00 Geopyöräily. Kaikille sopiva pyöräretki jolla tutustutaan Lappeenrannan maantieteeseen. Lähtö Satamatorilta. Reitti: Satama – Muukko – Satama. Ilmainen. Varustus: peruspyörä, kypärä, juomapullo, sään mukainen varustus, maksuvälineet taukoja varten.

Maanantai 11.5

18:00 Katuajokoulutus. Pyöräilijän liikennesäännöt puhuttavat paljon eivätkä ne kaikilta osin ole yksinkertaiset. Katuajokoulutuksessa tutustutaan pyöräilijän liikennesääntöihin ja opetellaan liikkumaan niitä noudattaen. Tämä koulutus on suunnattu ja suositeltu kaikille ketkä pyöräilevät! Järjestäjä: I cycle lpr. Koulutus on ilmainen. Lisätiedot. Lähtö Oleksilta.

18:00 Lappeenrannan pyöräilijät ry:n kevyt maantiepyöräilylenkki. Lähtö Voitelukopilta. Kypärä päähän. Lisätiedot: Lappeenrannan pyöräiljät ry.

Tiistai 12.5.

Pyörällä töihin -päivä. Tänään työmatka tehdään pyörällä. No excuses!

9:00 – 15:00 Pyöräilyinfo keskussairaalan aulassa. Järjestäjä Liikenneturva. Kaikille avoin ja ilmainen infotapahtuma.

11:00 – 12:00 Kansalais- ja lehdistötapahtuma Oleksilla. Järjestäjä Liikenneturva.

18:00 SkiBikeTeam maastopyörälenkki. Sopii lajiin aiemmin tutustuneille. Lähtöpaikka Sammonrinne 1 Kourulassa. Ajon kesto 2-3 tuntia, kypärä pakollinen.

18:00 Lappeenrannan pyöräilijät ry:n kovavauhtinen maantiepyörälenkki. Lähtö Voitelukopilta. Kypärä päähän. Lisätiedot: Lappeenrannan pyöräilijät ry.

Keskiviikko 13.5

Pyörällä kouluun -päivä. Lapset, nuoret ja kaikki varttuneemmat koululaiset, tänään pyörä menopeliksi!

10.00 Ohjattu pyöräretki (12 km), Hämmäauteensuon laavulle. Lähtö lentokentän voitelukopilta. Järjestäjä Liikuntatoimi. Grillausmahdollisuus.

17.00 Lappeenrannan pyöräilijät ry:n Maantiepyöräilyn alkeiskurssi. Paikka Intersport Myllymäki. Lisätiedot.

Torstai 14.5

19:00 Lappeenrannan pyöräilijät ry:n tempoajo 10 km. Ajetaan täysillä kelloa vastaan. Tervetuloa mukaan ajamaan tai katsomaan. Lähtöpaikka Muukonkankaantie 120. Lisätiedot: Lappeenrannan pyöräilijät ry.

Perjantai 15.5.

08:00 28. Ystävyyspyöräily Viipuriin (130 km). Lähtö Lappeenrannan kaupungintalon edustatorilta klo 8.00, paluu lauantaina. Järjestäjä Suomi-Venäjäseura. Aikataulu sekä lisätietoja.

Lauantai 16.5

12:00 Maastopyöräilyä aloittelijoille. Kokoontuminen Satamatorilla. Opetellaan maastopyöräilyn perustekniikkaa Linnoituksen maastossa. Soveltuu kaikille ketkä omistavat maastopyörän, myös lapset vanhempiensa kanssa voivat osallistua. Kesto 1,5 tuntia. Järjestäjä Lappeenrannan pyöräiljät ry.

Sunnuntai 17.5

20:00 I cycle lpr suunnistus päättyy. Jätäthän vastauksesi viimeistään tällä kellonlyömällä. Lisätiedot.

20:00 I cycle lpr valokuvakisa päättyy. Toimitathan kisakuvasi viimeistään tällä kellonlyömällä. Lisätiedot.

vähemmän…

I cycle LPR -suunnistus 9.-17.5.2015

Lappeenrannan pyöräilyviikon aikana suunnistettiin leikkimielellä pyöräillen. Nyt rastit on löydetty ja palkinnot arvottu.

Palkinnot ja voittajat

Kaikkien suunnistuksessa vähintään 5 rastia kiertäneiden kesken arvottiin seuraavat palkinnot ja voittajat ovat:

 • Polkupyörän työkalusetti (Paroc oy): Sirkka Pekkanen
 • T-paita (Pyörä-expert) ja pyöräilykypärä (Intersport Lappeenranta): Tarja Hannula
 • Kännykkätaskuja (Lappeenrannan satamalaitos oy): Kari Lehti
 • Asusteita & Teepakkaus (Wirma oy): Tuula Lindfors
 • Kahvila lahjakortti (Aleksanteri): Riitta Lehti
 • Kahvila lahjakortti (Resiina): Jyrki Hannula
 • Olkalaukku (St1 Lauritsala): Timo Perälä
 • Retkiruokasetti ja paita (Etelä-Saimaa): Janita Lehti

Lisäksi eniten rasteja kiertäneiden kesken arvottiin:

 • Pyöräilykypärä (UK Koskimies): Pauli Lindfors

Isot onnittelut voittajille ja suurkiitos kaikille suunnistukseen osallistuneille! Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ohjeet palkinnon lunastamiseksi.

Osallistumisohjeet

 1. Suunnistuksen lähtölaukaus on pyöräilyviikon päätapahtumassa satamatorilla lauantaina 9.5.
 2. Suunnistuksen rastit on listattu rastikortissa.
 3. Tutustu rastilistaan ja tulosta itsellesi rastikortti. Vaihtoehtoisesti saat kortin Lappeenrannan pääkirjaston ala-aulasta pyöräilyviikon aikana.
 4. Etsi vähintään 5 kohdetta. 19 kohdetta kiertäneet osallistuvat lisäarvontaan.
 5. Löydät rasteilta oikeat vastaukset patsaan tai muistomerkin yksityiskohdista, ympäröivistä asioista tai julisteesta missä on tuttu I cycle Lappeenranta-logo.
 6. Kirjaa oikeat vastaukset kysymyksiin viimeistään sunnuntaina 17.5 klo 20 tämän kyselyn kautta: (kysely on suljettu). Paperisen lomakkeen voit palauttaa pääkirjaston infoon vielä maanantain 18.5 aikana.
 7. Täytä kyselyyn myös yhteystietosi ja olet mukana arvonnassa. Yhteystietojasi ei tulla tallentamaan eikä käyttämään missään muussa yhteydessä kuin palkintojen arvonnassa.

Suunnistusrastit ja kysymykset

Rastikortin voit avata tästä linkistä.

Sponsorit

Tapahtumaa sponsoroivat:

Suomen Polkupyörätukku, Kahvila Resiina, Intersport Myllymäki, UK Koskimies, Saimaa Travel, Intersport Lappeenranta, Fazer, Konditoria Aleksanteri, ST1 Lauritsala, Etelä-Saimaa, Wirma Lappeenranta, Pyörä Expert, Lappeenrannan Kultakello, Lappeenrannan satama ja Paroc.

Tapahtuman järjestäjä

Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin yhteistyössä Lappeenrannan pyöräilyseurojen, aktiiviharrastajien sekä tapahtuman sponsoreiden kanssa. Yhteydenotot: Matti Pesu 0405340455.

vähemmän…

I cycle lpr – valokuvakilpailu

Järjestimme Lappeerannan pyöräilyviikon kunniaksi valokuvakilpailun. Valokuvan täytyi liittyä pyöräilyyn ja Lappeenrantaan. Kilpailun kaksi parasta kuvaa palkittiin yhteistyökumppaneiden lahjoittamilla palkinnoilla.

Kilpailuun ilmoitettiin seuraavat valokuvat:

vähemmän…

Voittajat ja palkinnot

Voittajaksi valittiin Tiina Lavikan kuva ”Nuori kylteri”. Toiseksi parhaaksi kuvaksi valittiin Matti Oksasen ”Näkökulma maantielle”.

Valokuvakilpailun voittajakuvan ottaja saa palkinnoksi

 • Polkupyörätyökalusetin (Paroc oy)
 • Saimaa risteilyliput (Saimaa Travel oy)

Toiseksi tullut saa palkinnoksi

 • Monitoimirannekellon (Lappeenrannan Kultakello oy)
 • Sateenvarjon (Maanmittaustoimi)

Mitä kilpailukuvilla tehdään?

Kilpailuun lähetettyjen kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvan ottajalla! I cycle lpr – kampanja ei omi kuvien tekijänoikeuksia itselleen. Toimittamalla kuvan kilpailuun osallistujat sitoutuvat kuitenkin lisensoimaan kuvansa avoimella Creative Commons-lisenssillä (CC-by,     lisätiedot). Tämän myötä kilpailuun toimitettuja kuvia saa kuka tahansa vapaasti käyttää kunhan kuvan omistaja aina mainitaan. I cycle lpr-kampanja tulee käyttämään kilpailukuvia toiminnassaan. I cycle lpr-kampanja ei tee kuvilla liiketoimintaa tai tavoittele niillä voittoa ja mainitsee aina kuvan omistajan kuvaa käyttäessään. Teemme kaikki tarvittavat lisenssimerkinnät kilpailusivulla julkaistavien ja kampanjan viestinnässä käytettävien kuvien oheen osallistujien puolesta.

Lisätiedot

Kilpailu järjestetään vapaaehtoisvoimin yhteistyössä Lappeenrannan pyöräilyseurojen, aktiiviharrastajien sekä tapahtuman sponsoreiden kanssa. Yhteydenotot: Matti Pesu 0405340455.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *