Vuoden 2018 Työmatkapyöräilijän ja Pyöräilyteon haku on käynnissä!

Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijää etsitään jo kahdeksannen kerran!

Lappeenrantalaiset pyöräilyvaikuttajat valitsevat jälleen Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijän. Tämän lisäksi voi ehdottaa myös vuoden pyöräilytekoa. Tuo voi olla esimerkiksi oma työnantaja, mikä vaikkapa järjestää pyöräretkiä, palkitsee pyörällä liikkuvia tai järjestänyt olosuhteita.

Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijä -kampanjalla halutaan tuoda esiin henkilöitä, jotka edistävät pyöräilyä pyöräilemällä itse ja samalla toimimalla esimerkkinä muille. Kampanjalla halutaan myös kannustaa ihmisiä lisäämään liikkumista ja samalla vähentävän autoilua työmatkaliikenteessä.

Kuka voi tulla valituksi vuoden työmatkapyöräilijäksi 2018?

Työmatkapyöräilijän valintaan vaikuttavat useat eri seikat. Huomioon otetaan, että pyöräileekö  henkilö pääosin työmatkoja, työmatkan pituus, ajankohtaan sopiva vaatetus,  kypärän käyttö ja pyörän varusteista huolehtiminen olosuhteiden mukaan. Tärkeää on hyvän  esimerkin antaminen muille sekä pyöräilyn hyvien puolien esiintuonti positiivisella tavalla ja  tällä tavoin muita pyöräilemään innostava kannustaminen. Ehdokkaan työmatkan pituus voi olla 2 tai 20 kilometriä, pyöräilymatkan pituus ei ole valintakriteeri. Perusteluina ovat aktiivinen polkupyörällä liikkuminen, toimiminen esimerkillisenä kestävän liikuntakulttuurin ja pyöräilyn puolestapuhujana kotona, työyhteissä tai harrastetoiminnassaan. Valittavan henkilön tulee asua Lappeenrannassa.

Ketkä valitsevat vuoden työmatkapyöräilijän

Vuoden työmatkapyöräilijää voi ehdottaa kuka tahansa . Valitsijaraadin muodostavat Juhani  Sirkiän (pj.) johdolla Saimaan Ladunedustaja Sulo Tuuliainen ja lisäksi lappeenrantalaset pyöräilyaktiivit Matti Pesu ja Tomi Lapinlampi.

Vuoden Pyöräilyteko 2018.

Ehdota myös vuoden pyöräilytekoa. Tuo voi olla mikä tahansa taho yritys, yhdistys, kaupunki , koulu tai vaikka vain ihan yksittäinen henkilö. Vuoden pyöräilyteko voi olla yksittäinen tai jo pidempään pyöräilyä edistänyt tapahtuma.


Ehdotukset tulee lähettää sunnuntaihin 13.5.2018 klo 16 mennessä sähköpostiosoitteeseen juhani.sirkia@outlook.com . Mukaan ehdotukseen tulee luonnollisesti liittää ehdotetun nimi, työpaikka, yhteystiedot sekä lyhyt perustelu ehdokkuudesta.


Vuoden työmatkapyöräilijä ja pyöräilyteko julkistetaan ja palkitaan tiistaina 15.5.2018 klo 15.00 Kahvila Kaffiinassa Lappeenrannan Satamassa.

3 thoughts

  1. Mahtava valinta vuoden työmatkapyöräilijäksi olisi Pia Bryggare. Pia pyöräilee työmatkansa ilahduttaen vastaantulijoita sekä työpaikan väkeä valoittavalla hymyllä, iloisella tervehdyksellä sekä pyörällä, jonka ulkoasu muuntuu vuodenaikojen mukaan. Pyörässä on edessä rottinkikori, joka joulun aikaan oli koristeltu jouluvaloin ja nyt kevään tullen koristeeksi vaihtui kukkaköynös.

    Pia pyöräilee myös kuntoilumielessä. Hän harrastaa triathlonia, joten maantiepyöräilykilometrejäkin hänellä kertyy viikon aikana lukuisia. Lisäksi Pia on ollut järjestämässä ja ideoimassa Lappeenrannan koulujen pyöräilypäivää ajatuksena innostaa myös oppilaita pyöräilyn pariin.

  2. Ehdotamme vuoden pyöräilijäksi kollegaamme Eeroa, joka on pyöräillyt Lpr:sta Joutsenoon työmaalleen jo monien vuosien ajan. Nyttemmin (1 v) on tavallinen ”mummonpyörä” vaihtunut sähköavusteiseksi. Eero täyttää tänä vuonna 60 v ja toivomme tämän hänen juhlavuotensa näkyvän myös tässä valinnassa.
    Ei liene sellaista keliä: pyryä, sadetta, kylmää tai kuumaa ettei pyörällä tätä yhteen suuntaan n. 20 km:n työmatkaa hän taittaisi. Eero tekee 3-vuorotyötä kehitysvammaisten aikuisten parissa, joten oli sitten aamu,-ilta- tai yövuoro niin pyörällä kuljetaan ! Eeron mukaan kysymys on vain vaatetuksesta ja asenteesta. Onhan sitä haavereitakin sattunut; kumi puhjennut ja kilometritolkulla taluttamalla pyöräänsä vähän töistä myöhästynyt, puhumattakaan pienistä kaatumisista. Mutta hyvä lihaskunto on ollut paras tae näistäkin toipumisista.
    Lisätietoja tästä ikinuoresta pyöräilijästä: mervi.pulkkinen@esperi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *