Vuoden 2018 Työmatkapyöräilijä on Jyrki Korhonen

Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijäksi 2018 valittiin Lantmannen´in leipomossa laatuassistenttina Joutsenossa toimivan Jyrki
Korhonen.

Jyrkin ehdotuksen taakse kätkeytyi pitkä lista hänen työkavereitaan. Jyrkiä esittäneiden työkavereiden vetoomuksina olivat, että hän pyöräilee töihin Kartanonpellolta Joutsenoon päivittäin. Matkaa hänelle kertyy noin 14 km/suunta. Jyrki pyöräilee säällä kuin säällä, aina iloisin mielin kovimpien ja vain kovimpien pakkasten aikaan tuli autolla töihin. Perheen autoa käyttää vaimo autoa omissa menoissaan ja lasten kuskauksissa. Jyrki käyttää pyöräilykypärää ja on varustautunut vuodenajan ja sään mukaan. Hän huoltaa itse koko perheen polkupyörät. Työkavereille hän on oiva esimerkki liikunnallisesta ja terveellisestä elämäntavasta.

Jyrkin kommentti työmatkapyöräilystään: ”Pyöräily on parhaimmillaan kokonaisvaltainen elämys. Matkaa tehdessä voi seurailla luonnon muuttumista vuodenaikojen mukaan ja nähdä ja kuulla lintuja ja eläimiä. Huonoimmilla keleillä hyvä fiilis tulee siitä, että selviytyi jälleen kerran perille olosuhteista huolimatta eli huono keli on haaste”.

Jyrki Korhosen ohella raati muisti kunniamaininnalla säännöllisesti työmatkansa kulkevaa varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sirpa Salmelaa. Ehdottajina olivat työtoverit. Sirpa kulkee työmatkan edestakaisin kotoa Lauritsalan uimahallin läheltä Sammonlahden palvelualueelle eri päiväkoteihin tai Kourulan toimipisteeseen Tykkiin. Omalla esimerkillään hän työkavereiden mielestä edistää liikunnallista elämäntapaa eikä koskaan valita säästä tai olosuhteista.

Toisen kunniamaininnan sai Lemiltä Lappeenrannassa työssä käyvä Kalle Kiiski. Kalle asuu Lemillä ja pyöräilee päivittäin töihin Lapeenrantaan kesät sekä talvet. Hän on innokkaasti rakentanut omaa kulkukalustoa ja tehnyt itse mm. sähköavusteisen läskipyörän, jolla taivaltaa talvisin ilmoista riippumatta. Muutenkin edistää työmatkapyöräilyä esimerkillisesti keskustelemalla aiheesta innokkaasti työpaikallaan.

Vuoden pyöräilytekoon ei tullut tänä vuonna yhtään ehdotusta ja jätettiin jakamatta. Palkitsemisen arvoisia pyöräilytekoja odotellaan yrityksistä, yhdistyksistä ja kaupungilta ensi vuodelle. Ehdotuksia voi tuoda esille vaikka pitkin vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *